• screen-shot-2017-11-01-at-11-18-41

MENEER PAPRIKA

Voor dit wonderlijke warenhuis in Haarlem maakten we een nieuwe menukaart met zoekplaat op de achterkant. Dat vond Meneer Paprika – of, nu ja, eigenaren Aafke de Vries en Gonneke van der Vijver – zo leuk, dat ze direct op zoek gingen naar alle andere kaarten in de zaak om door ons te laten vormgeven.

1472804630-4-meneer-paprika-slide5

Meneer Paprika is een waar walhalla. Je kan er een Snickertosti bestellen, allerlei soorten speelgoed kopen, tekenles volgen, een cursus doen over hoe je preimannetjes maakt, kookles volgen, je kinderfeestje geven… je kan het zo gek niet bedenken of Meneer Paprika zegt: ‘Hoera! Dat gaan we doen!’ Wij ontwierpen de nieuwe menukaart en daarvoor zetten we allerlei elementen uit de winkel om naar beeld. Een beetje zoals Meneer Paprika ook is: superverschillend, ultra-divers en vooral: heel vrolijk.

Mogen we je voorstellen aan de bijzonder professionele typografe en copywriter, waar we mee samenwerkte voor dit project? Tadaaa: Roxy! Roxy is de dochter van eigenaresse Aafke. Zij schreef teksten als ‘wajooooo’, ‘hoiiii’ en ‘see you later alligator” tussen onze cut-out illustraties. Roxy twijfelde nog een beetje of alligator met twee of één L is, maar daar zie je bijna niets van, vinden we. Kinderen mogen kliederen! Leuk juist.

screen-shot-2017-11-01-at-11-17-26

De menukaart smaakte naar meer en dat was niet alleen vanwege de Snickertosti. We ontwierpen vervolgens ook de cadeaukaart, tegoedkaart, koffiespaarkaart en prijskaart. Alle kaartjes van Meneer Paprika zijn nu wel zo’n beetje versierd door ons, ook hier met de hulp van tekstschrijver Roxy natuurlijk.  

screen-shot-2017-11-01-at-11-17-42

Ook maakten we een grote kleurplaat op de muur, voor het feest na verbouwing. Tijdens het heropeningsfeest mochten de kinderen lekker op de muur kleuren. Het was een tof feest.. En Roxy kleurde ook mee.

screen-shot-2017-11-01-at-11-57-43

Wil je ook een keer met ons samenwerken? Lijkt ons te gek!
Stuur een mailtje naar mielo@makii.nl 

Dit vind je vast ook mooi!