• project-ltm-thumb-1

LONDON TRANSPORT MUSEUM

London Transport Museum vroeg onze studio of wij kleurplaten konden maken met het thema transport. We houden van het tekenen van allerlei soorten vervoer en vinden dit museum te gek. Een eer dus om voor dit Londense museum te mogen werken.

screen-shot-2017-10-09-at-11-46-41

Vanaf maart 2017 krijgt ieder kind bij aankoop van een museumticket een kleine kleurplaat van Makii met daarin een paspoort. Dit paspoort is een gids voor de kleine museumbezoeker, hiermee gaan kinderen op speurtocht door het museum. De kleurplaat kunnen ze meenemen naar huis. Door de kleurplaat thuis in te kleuren herbeleven de kinderen op een leuke en speelse manier het London Transport Museum. Daarnaast vind je in de museumwinkel onze Turbo-kleurplaat, die kinderen (nou ja, hun ouders) kunnen kopen. Natuurlijk met de bijbehorende uitnodigingskaartjes - inclusief gedichtje - én een boekje. Hierin ontdek je wat er zich op de kleurplaat afspeelt.

ltm-gcp

Niet alles van deze lijst kreeg een plek op de kleurplaat. De man met het houten been wel, want hij had een wel héél bijzonder verhaal te vertellen. De eerste houten roltrap werd namelijk gebouwd voor metro’s. Niet zo gek, als je bedenkt dat een metro zich vaak ver onder de grond bevindt. Toch durfden de mensen niet van deze roltrap af, omdat ze het te eng vonden. Daarom lieten ze destijds een man met een houten been de hele dag op en van de roltrap gaan, om te laten zien dat er niets mis kon gaan. Pas toen vertrouwden de mensen erop dat de roltrap echt gewoon werkte.

ltm-packaging-1
ltm-bookletVoor onze tekeningen gebruikten we hetzelfde lettertype zoals in de metro’s wordt gebruikt. De Engelsen zijn enorm trots op de communicatie in hun uitgebreide metronetwerk. Grafische vormgeving speelt een centrale rol in de bewegwijzering. De ‘Johnston’ (zo heet het lettertype) is daar een belangrijk onderdeel van.

Wil je ook een keer met ons samenwerken? Lijkt ons te gek!
Stuur een mailtje naar mielo@makii.nl

 

Dit vind je vast ook mooi!